Hoito-ohjeet

Keittiötekstiilit

Keittiötekstiilit tulee pestä pesuohjeiden mukaisesti. Keittiöpyyhkeet kannattaa vaihtaa tarpeeksi usein yleisen siisteyden ylläpitämiseksi.

Tyynyt

Tyynyt tulee pestä pesuohjeiden mukaisesti. Viikottaisella tyynyjen tuuletuksella saa vähennettyä pesemisen tarvetta. Tahrat saa parhaiten poistettua kostutetulla liinalla. Liiallista hankaamista tulee välttää. Suurimman osan tahroista voi pestä kylmällä vedellä. Tahranpoisto- tai valkaisuainetta voi käyttää vaaleisiin sävyihin ja materiaaleihin aineen käyttöohjeiden mukaisesti. Tahranpoistoainetta tulee ensin aina testata esim. saumaan tai muuhun ei niin näkyvään kohtaan.

Korit

Paperikorit ja muut luonnonmateriaaleista tehdyt korit on suunniteltu ainoastaan kuivasäilytykseen. Jos korit altistuvat kosteudelle, esim. värillisistä koreista saattaa irrota väriä. Paperinaru on allergiaystävällinen materiaali ja se on helppo pitää puhtaana pölyltä imuroimalla korit säännöllisesti. Tahrat voi poistaa kostealla sienellä. Värien haalenemisen välttämiseksi korit kannattaa suojata suoralta auringonvalolta.

Vuodevaatteet

Vuodevaatteet tulee pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa pesuohjeiden mukaisesti. Vuodevaatteet kannattaa pestä aina samanväristen tekstiilien kanssa. Käytä värillisille lakanoille tarkoitettua pesuainetta (ilman valkaisuainetta), joka pitää värit kirkkaina pidempään. Vuodevaatteita pestäessä voi käyttää huuhteluita, jotka pehmentävät ja helpottavat pesua. Älä täytä pesukonetta liian täyteen, jotta lakanat eivät rypisty.

Vuodevaatteet voi kuivattaa kuivausrummussa tai ulkona narulla. Aurinkoisella säällä lakanat kannattaa kääntää nurinpäin, jotta aurinko ei pääse haalistamaan värejä. Silittäminen tekee lakanoista pehmeitä ja sileitä sekä antaa niille tiiviin ja likaahylkivän pinnan vähentäen näin pesukertatarpeiden määrää. Satiinilakanoissa kiiltoa voi ylläpitää myös silittimällä.

Päiväpeitteet

Päiväpeitteet tulee pestä pesuohjeiden mukaisesti ja tarpeeksi isossa pesukoneessa.

Pyyhkeet

Pyyhkeet tulee aina pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa pesuohjeen mukaisesti. Ensimmäisellä pesukerralla pyyhkeet tulee pestä erillään muista tekstiileistä. Pyyhkeet tulee pestä aina samanväristen tekstiilien kanssa, jotta värit säilyvät kirkkaina pidempään. Huuhteluainetta ei suositella käytettävän, koska se vähentävät pyyhkeiden imukykyä. Värillisissä pyyhkeissä tulee käyttää pesuainetta ilman valkaisuainetta. Valkoisissa pyyhkeissä voi käyttää pesuainetta, joka sisältää valkaisuainetta.

Puuvillapyyhkeet tulee pestä 60 °C, jotta saadaan täysin puhdas pesutulos ja varmistetaan värin kestävyys. Keittiö- ja kylpyhuonepyyhkeet tulee pestä tarpeeksi usein kovan käytön vuoksi. Pyyhkeitä ei tule pestä vetoketjulla varustettujen tuotteiden kanssa, sillä vetoketju saattaa rikkoa pyyhkeen pintaa.

Saunatekstiilit

Saunatekstiilit tulee pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa. Saunatekstiilit tulee pestä tarpeeksi usein jotta ne pysyvät hygieenisinä ja raikkaina. Saunatekstiilit tulee pestä pesuohjeiden mukaisesti ja erillään muusta pyykistä. Ei pidä käyttää huuhteluainetta ja valkaisuainetta tulee välttää. Saunatyynyä ei voi laittaa kuivausrumpuun.

Viltit ja torkkupeitot

Viltit ja torkkupeitot tulee pestä pesuohjeiden mukaisesti. Neulotut torkkupeitot saattavat venyä kuivatettaessa narulla. Torkkupeitot on hyvä kuivata vaakatasossa, jotta sen mittasuhteet ja ulkonäkö säilyvät kauniina pidempään.